Eigen inpakcentrale

  • 0
  • 0

“Handen aan de band!”. Iedereen die de inpakcentrale van Brandwijk in de laatste maanden van het jaar wel eens heeft bezocht kent deze woorden en weet dat het een voorbode voor serieuze activiteit is. Het zijn de woorden waarmee een nieuwe productiecyclus gestart wordt. Het betekent dat iedereen stelling neemt in het productieproces en dat binnen enkele momenten de productie van pakketten op volle toeren draait.

In hoog tempo worden dozen aan het begin van de band gevouwen en de band op geschoven. Daar worden in hetzelfde hoge tempo volgens strakke standaards en build-in quality (het proces dwingt kwaliteit af) producten ingepakt in de doos. Zodra alles in de doos zit wordt de doos dichtgeplakt en gewogen als extra kwaliteitscontrole op volledigheid. Vervolgens worden de dozen zorgvuldig gestapeld en gesealed. De volle pallets gaan vervolgens het logistieke proces in om uiteindelijk op het juiste adres op het juiste moment te arriveren.

Zodra de zomer op haar eind loopt stromen bij Brandwijk de verzoeken van jongeren om te komen werken binnen. Al jaren is Brandwijk een van de favoriete werkgevers van de jongeren in de wijde omgeving. Het is fijn werken bij Brandwijk. De mouwen worden letterlijk opgestroopt, de volumeknop gaat een tandje omhoog. Het energielevel van het hele team neemt toe en iedereen is gefocust op zijn of haar taak. Vanaf september draait de inpakcentrale om vervolgens in de high volume maanden oktober en november op full speed te functioneren. Full speed betekent dat er soms wel 1200 pakketten per uur worden ingepakt. Een ongekende snelheid!  

  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.