Duurzaamheid en Brandwijk

 • 0

Brandwijk zet haar professionaliteit en duurzaamheid kracht bij door te voldoen aan strenge certificeringseisen. Hierin zijn over de afgelopen jaren bewuste keuzes gemaakt. In 2020 is de branche overgeschakeld van CSR certificering naar EcoVadis certificering. Op verzoek van de branche heeft Brandwijk zich hiervoor direct gecertificeerd. Door de aanwezige expertise op het gebied van duurzaam ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft Brandwijk in het verleden ook een leidende rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van Europese MVO-certificeringsregels in de branche. Brandwijk was de eerste in de branche met een CSR Promotional Products Goud certificaat. De CSR certificering was in de afgelopen jaren de branche gerelateerde certificering en deze is zoals benoemd vervangen door de EcoVadis certificering voor de branche.

Naast EcoVadis is Brandwijk gecertificeerd voor ISO9001: 2015 en de CO2 prestatieladder niveau 3. Brandwijk heeft sinds 2010 een CO2 reductie gerealiseerd van 85% van haar uitstoot en heeft zich als eerste in de branche volgens de CO2 Prestatieladder gecertificeerd. Door middel van de certificeringen laat Brandwijk zien aan hoge kwaliteitseisen te voldoen en een professionele partner te zijn waarbij duurzaam ondernemen onderdeel is van de cultuur.

Brandwijk stelt hoge eisen aan zichzelf. We zeggen niet alleen duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen, de certificeringen bewijzen dat ook. Brandwijk heeft een aantal, voor de branche unieke, certificeringen en worden hier op gecontroleerd. De huidige certificeringen zijn:

 • EcoVadis Goud
 • ISO 9001
 • CO2 prestatieladder niveau 3
 • Erkend mantelzorgvriendelijk bedrijf
 • Geaccrediteerd voor het PPP kwaliteitslabel in de branche

Om koploper te blijven in de branche verbetert Brandwijk zich continu op het gebied van duurzaam ondernemen, waaronder fossielvrij ondernemen. Enkele voorbeelden:

 • Het pand is voorzien van diverse energie besparende voorzieningen; ledverlichting, eco-toiletten, een warmte-terugwin-installatie en warmtepompsystemen.
 • Daarnaast is het ventilatiesysteem voorzien van UV lampen om bacteriën en virussen te bestrijden.
 • Bij leveranciers wordt gevraagd om een Code of Conduct en onderzoek gedaan daar de duurzaamheidscertificaten.
 • Circulair ondernemen; het beperken van grondstofgebruik, optimaliseren van materieel gebruik, reduceren van afval.

CO2 footprint 2022
3.B.1 Kwantitatieve CO2 reductiedoelstellingen
3.C.1 Evaluatie en voortgangsrapportage over 2022
3.D.1 Participatieplan Brandwijk Holding BV
Publicatie Brandwijk Holding op SKAO site 

CO2 footprint 2021  
3.B.1 Kwantitatieve CO2 reductiedoelstellingen
3.C.1 Evaluatie en voortgangsrapportage over 2021
3.D.1 Participatieplan Brandwijk Holding BV
Publicatie Brandwijk Holding op SKAO site 

Kiwa Nederland ISO

Kiwa Nederland Co2


 • 0